Известни британски актьори, предприемачи и действащи парламентаристи  започнаха кампания за

...
Известни британски актьори, предприемачи и действащи парламентаристи  започнаха кампания за
Коментари Харесай

Великобритания: Нова вълна за втори референдум за ЕС

Известни английски артисти, бизнесмени и настоящи парламентаристи  започнаха акция за осъществяване на нов референдум за излизането на Англия от Европейски Съюз, предава Би Би Си.

Първата им акция беше през вчерашния ден в лондонския квартал Камдън и в нея участваха към 1200 души.

Движението " Народно гласоподаване " (People`s Vote) възнамерява да сплоти всички групи, съперници на Брекзит.

Актьорът сър Патрик Стюарт разяснява, че в случай че хората гласоподават срещу съглашението за развода, Англия „ просто ще си остане “ в Европейски Съюз.

И консерваторите, и лейбъристите обаче изключиха още преди време опцията за втори референдум.

През юни 2016 година 51,9% гласоподаваха за излизането от Европейски Съюз. Формално страната ще престане да бъде член на Европейски Съюз от март следващата година и страните се надяват до октомври 2018 година да стигнат до съглашение за връзките по-късно.

Според деятелите на акцията изискванията за Брекзит напълно не са такива, каквито са ги представяли последователите на развода преди референдума. Те упорстват също така последната дума за Брекзит да е на жителите на Острова, а не на Народното събрание.

Британският външен министър Борис Джонсън, който оглавяваше акцията за Брекзит, отхвърли апелите за втори референдум и разяснява, че жителите на страната със видим превес са поискали развода с Европейски Съюз и в този момент властта се пробва да извърши националната воля.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР